Creative Paving, Beton Amprentat Creative Paving,  Beton decorativ, Pavaje, Pavele

variatie, originalitate, vibratie

Beton Patat Reactiv (Acid Stain)

Amestecuri de solutii acide cu saruri metalice(acid stain) aplicate pe suprafata unei placi de beton (nou sau vechi) transforma radical o suprafata obisnuita, plictisitoare intr-o pardoseala de lux asemanatoare marmurei sau pietrei lustruite.

Nu acidul este ingredientul care coloreaza suprafata, ci sarurile metalice din amestec care reactioneaza cu hidroxidul de calciu prezent in beton. Astfel, componenta coloristica devine parte integranta a structurii betonului. Acidul prezent in amestec are rolul de a deschide porii suprafetei de beton, permitand sarurilor metalice sa reactioneze.

Beton Patat Reactiv
Beton Patat Reactiv

In general, cimenturile care produc in urma hidratarii cantitati mai mari de hidroxid de calciu se vor colora mult mai intens. Cu cat continutul de ciment din beton este mai ridicat, cu atat intensitatea culorii este mai mare.

Fiecare suprafata de beton, in functie de compozitia intriseca, va reactiona cu solutia acida in diverse grade de intensitate. Variatia naturala a culorii de la o zona la alta aduce caracter si distinctie suprafetei astfel colorate.

Variatia, nu uniformitatea, este tendinta actuala.